مهارت‌های معماری

مهارت‌های معماری به طور کلی، ویژگی‌ها و خصوصیت‌هایی است که بشکل خلاقانه در فعالیت معماری مورد استفاده قرار می‌گیرد. این مهارت‌های شغلی در زمینه ساخت و ساز و طراحی معماری سنجیده می‌شود. در انجام یک پروژه معماری هر دو خصوصیت فیزیکی و ذهنی نقش دارند. خلاقیت در طراحی نقشه و طرح پروژه معماری حرف اول را می‌زند تا طرحی خلق شود که منحصربه‌فرد و مطابق با استانداردها و قوانین محل انجام پروژه باشد. قدرت و مهارت درفعالیت عملی پروژه معماری نیز خصوصیتی است که معمار را در اجرای پروژه یاری می کند.

مدیریت و برنامه‌ریزی

از دیگر مهارت‌های معماری می توان به مدیریت و برنامه‌ریزی برای پروژه اشاره کرد. توانایی مدیریت منابع و هزینه‌ها امری است که در هر پروژه باید لحاظ گردد به نحوی که رضایت مشتری جلب شود. گاهی اوقات بودجه مشتری به قدری نیست که دست طراح برای هر چیزی باز باشد. در اینجا خلاقیت و مدیریت هزینه‌ها به کمک معمار می‌آید.
استفاده از المان‌های ارزان‌تر و متریال مشابه با ایده اصلی اما با کیفیت نتیجه‌ای به مراتب بهتر از استفاده از مواد نامرغوب و فقط ارزان دارد. بطور مثال در پروژه غرفه‌سازی نمایشگاهی، جهت مدیریت و کم کردن هزینه‌ها می‌توان از غرفه Display به جای غرفه خودساز چوبی، که توسط شرکت نگاه سبز آگرین ابداع شده استفاده کرد. غرفه‌های display از متریال ارزانتر اما باکیفیت با قابلیت استفاده چند باره ساخته شده‌اند و براحتی ساخته و اجرا می‌شوند. همچنین با استفاده از تکنیک نورپردازی و غرفه‌آرایی می‌توان کاستی‌های یک غرفه نمایشگاهی که بدلایل محدود بودن بودجه و عناصر داخل غرفه خلوت و بی‌روح بنظر می‌آید را جبران کرد.

مهارت‌های معماری

راه‌های کسب تجربه

کسب تجربه و انجام کارآموزی در کنار افراد ماهر یکی از راه‌هایی است که یک معمار می‌تواند مهارت‌های معماری خود را ارتقا ببخشد. در کنار کسب تجربه به مرور زمان مهارت‌های جدید و دید بازتر برای شخص بوجود می‌آید. در شرایطی که این موقعیت شغلی دارد و بستر رقابتی وجود دارد، استفاده از خلاقیت و مهارت‌های معماری ویژه نقطه تمایز بین معماران کارکشته‌تر و باتجربه‌تر است.
تهیه و تدوین : نگاه سبز آگرین