طراحی داخلی

شرکت نگاه سبز آگرین بعنوان شرکت طراحی و ساخت غرفه‌های نمایشگاهی و دکوراسیون داخلی، معتقد است با طراحی مناسب می‌توانید در فضای خود هرکاری را به انجام برسانید. برای درک بیشتر و بهتر از روند طراحی داخلی ۸ اصل اساسی قابل ذکر است:

۱- برنامه‌ریزی

در طراحی داخلی برنامه‌ریزی برای فضای موجود اولین قدم است. بنابرقوانین و استانداردهای طراحی داخلی برنامه‌ریزی برای فضای مورد استفاده شامل نگرش برای جانمایی تجهیزات و امکانات موجود مانند مبل و میز و صندلی و … می باشد. هنگام شروع پروژه طراحی داخلی بسیار مهم است مناسب ترین و کاربردی‌ترین جای هر المنت مشخص شود تا هنگام استفاده از آن‌ها بیشترین کارایی را داشته باشند. در ابتدا این سوال بوجود می‍‌آید که چه‌مقدار فضا برای چه‌کاری نیاز است؟!
هدف از برنامه‌ریزی برای فضای موجود ایجاد کارایی و بهره‌وری بیشتر است. بیشتر مشتریان و صاحبان فضا برای طراحی انتظارات یکسانی دارند و آن‌ها در نظرگرفتن فضای دلباز و بزرگتر، جای بیشتر برای قراردادن وسایل در کمدها و کشوها و فضاهای ذخیره برای همه چیز می باشد. براورده کردن انتظارات مشتری بسیار مهم و امری دقیق است که باید رعایت گردد.

۲- خلق چشم‌انداز

هنگامی که یک طراح برای عملکرد بهتر یک فضا ایده‌ای بیان می کند، الزامات زیبایی و مفهومی اولیه را با مشتری هماهنگ می‌کند. این هماهنگی از انتخاب رنگ مناسب می‌واند باشد تا انتاب کفپوش یا مبلمان. این‌ها چشم‌اندازهایی بسیار مهم هستند تا در وقت و هزینه صرفه‌جویی و بهره‌وری افزایش یابد. شما بعنوان طراح داخلی چه در دکوراسیون داخلی و چه درطراحی غرفه نمایشگاهی باید قادرباشید تا داستان درست دررابطه با همخوانی وسایل با مشخصه‌های طراحی از فبیل رنگ و اندازه را برای مشتری ارائه نمایید.

۳- برای انتخاب تجهیزات و نحوه ساخت و ساز هوشیار باشید

کیفیت بسیار مهم است. کیفیت مواد و تجهیزات مورد استفاده درساخت و ساز و طراحی داخلی به قدری تاثیرگذار است که احساس متفاوتی را برای مشتری دارد. به‌طور معمول استفاده از مواد طبیعی تاثیر بهتری دارند. استفاده از پارچه‎‎های ابریشم، پشم و کتانی برای مبلمان چوبی و دارای تراش سنتی در بالابردن کیفیت کار نقش بسزایی دارند. همچنین این نکته مورد توجه است که همیشه صرف هزینه گزاف برای مواد و تجهیزات زیبایی و آرامش را به ارمغان نمی‌آورد. مهمتر از صرف هزینه، پایداری و استحکام اجناس باید بیشتر مورد توجه قرارگیرد.

۴- ترکیب عناصر متضاد

ترکیب تفاوت تجهیزات مورد استفاده مختلف، الگوها و بافت‌ها می تواند خواص ذاتیشان را افزایش دهد. البته قابل انکار نیست که هر مشتری سلیقه متفاوتی با مشتری دیگر دارد. بطورمثال مشتری می گوید من این پارچه و چراغ و صندلی را میخواهم در صورتی که ارزش بصری آن‌ها با ایده شما یکسان است. همانطور که بیان شد درخواست اول مشتری همیشه فضای باز و محل ذخیره بیشتر است. بستگی به شکل و ابعاد فضا، اتفاده از عناصر مربع شکل یا دایره شکل متفاوت است گاهی ترکیب مربع و دایره در یک چینش اصولی می‌تواند زیبایی منحصربه‌فردی را ایجاد نماید.

۵- نگاه به جزئیات

تغییر در جزئیات یک طراحی داخلی امری است اجتناب ناپذیر که باعث افزایش قدرت یک طرح ایجاد هارمونی با سایر عناصر می‌گردد. یک طراح خوب باید جزئیات‌گرا باشد و با مشخص کردن کامل جزئیات دید کلی به طرح ایجاد نماید. همیشه باید دید کلی از نتیجه نهایی کار وجود داشته باشد نه اینکه مرحله به مرحله و با آزمون و خطا کار طراحی و الجرا انجام گیرد. در این بین ممکن است عنصری بخرید که بعداز اجرای طرح متوجه شوید به‌کارتان نمی‌آید و هماهنگی با باقی عناصر ندارد آنموقع متوجه می‌وید که چرا دیدکلی از اتمام پروژه قبل از طراحی آن موثر است.

طراحی داخلی

۶- حفظ اصالت

هر پروژه طراحی داخلی در دکوراسیون منزل یا غرفه‌های نمایشگاهی براساس سلیقه مشتری تنظیم و طرلحی و اجرا می‌گردد. باید این نکته را مورد توجه قرار داد که چه فاکتورهایی برای مشتری مهم و ضروری هستند تا اصالتشان در طرح شما حفظ شود. بطور مثال مشتری می‌خواهد در تاقش شمعدانی‌های قدیمی‌اش حتما در اتاق قرار گیرند یا یک جنس عتیقه بزرگ در نشیمن باشد. حتی اگر طرح شما یک طرح مدرن باشد با این حال برای نگه‌داشتن هارمونی عناصر مجبور خواهید بود تا ترکیب مناسب را حفظ اصالت موردنظر لحاظ کنید.

۷- رعایت تعادل

برای حفظ تعادل در پروژه نقطه کانونی را ارزیابی و مشخص نمائید. پیدا کردن تعادل بین معماری فضا و عناصر موجود در آن و ویژگی‌های آن‌ها تا به انجام نرسد کار تمام نشده است. برای حفظ این تعادل از بیرون‌تر به طرح خود نگاه کنید و حتی حین اجرای آن از فضا فاصله بگیرید و خود را جای مشتری یا بازدیدکننده غرفه قرار دهید. راجع به طرح خود نظر دهید و حتی از آن انتقاد کنید تا نقص‌ها برطرف گردند.

۸- ویرایش

استخدام طراح داخلی مانند استخدام ویرایشگر یک سند نوشتاری است. طراح می‌داند چه زمانی یک عنصر در جایی قرار میگیرد و چه موقعی وجودش ضروری نیست و اضافه است. یک طراح می‌داند تکرار بیش از حد یک عنصر باعث تضعیف طرح می‌شود، پس برای رفع مشکل عنصری دیگر یا ایده‌ای دیگر را جایگیزین می‌کند. هنگام طراحی، طراح باید شجاع باشد و از جایگزینی عناصر و مواد واهمه نداشته باشد.
تهیه و تدوین : نگاه سبز آگرین