اهمیت طراحی غرفه نمایشگاهی

به طور کلی حضور در نمایشگاه های مختلف و داشتن غرفه نمایشگاهی امروزه یکی از روش‌های توسعه تجارت می‌باشد. متخصصان بازاریابی معتقدند استفاده از ابزارهایی مانند غرفه سازی نمایشگاه می‌تواند نقش حساسی در اعتمادسازی و توسعه تجاری داشته‌باشد. غرفه نمایشگاهی به دلیل نمایش کالاهای خاص در حضور هم‌فکران و مخاطبان تجاری به منزله کارت شناسایی بوده و نقش بسیار مهمی در جذب مشتریان دارد. غرفه نمایشگاهی جایگاه نمایش نوآوری، خلاقیت تکنولوژی و فناوری جدید و تجارت و رقابت برای نمایش محصول یا خدمت بازی به شمار می‌آید. به این دلیل هر چه طراحی غرفه با هدف عرضه‌کننده متناسب‌ترباشد، نوع فعالیت شرکت بهتر به نمایش درآمده و نیز برای مخاطبان جذاب می‌باشد غرفه نمایشگاهی باید بتواند در ازدحام و شلوغی دوران نمایشگاه پیام غرفه‌دار و یا شرکت را با تاثیرگذاری قوی به مخاطب مورد نظر برساند و با توجه به زمان محدود بازدیدکننده از غرفه (۵ الی ٢۰ دقیقه) بتواند تاثیر گذاری ماندگار در یک موقعیت رقابتی بوجود بیاورد. بنابراین طراح غرفه نمایشگاهی باید متریال ساخت غرفه را بشناسد و با داشتن ایده خلاقانه حضور مخاطبان را جهت پاسخگویی به افکار و نیازهای آن‌ها در غرفه حفظ  نماید.
فضای غرفه نمایشگاهی باید به گونه‌ای تقسیم شده باشد که محصولات متناسب با اهمیت‌شان در آن قرار گیرند و حریم مورد نیاز برای حضور مخاطبان جهت معرفی محصول یا خدمات، انجام مذاکرات، پذیرش و پذیرایی را به وجود بیاورد.
یکی دیگر از مسائل مهم در طراحی غرفه های نمایشگاهی توجه به عوامل نور، رنگ، فرم، صدا و بو می‌باشد؛ به عنوان مثال فرم یک غرفه نمایشگاهی باید با کالای ارائه شده ارتباط داشته باشد و یا رنگ‌های مورد استفاده در غرفه با رنگ سازمانی هماهنگ باشد، بنابراین این عوامل نقش بسیار زیادی در جذب مخاطب دارند. در ساخت غرفه نمایشگاهی موقعیت قرارگیری آن و ابعاد غرفه باید متناسب با محصولات و نیز دکوراسیون و بازدیدکنندگان احتمالی از غرفه باشد. همچنین استفاده از میز و صندلی و مبلمان مناسب تأثیر زیادی بر روی برخورد غرفه‌داران با بازدیدکنندگان دارد، بنابراین برای داشتن یک حضور موفق در نمایشگاه می‌توان با کمک مشاوران و طراحان، غرفه خود را به یک مکان خاص برای جذب بازدیدکنندگان تبدیل کنیم. طراحان در شرکت نگاه سبز آگرین ضمن آشنایی کامل با متریال های جدید ساخت غرفه نمایشگاهی، طراحی غرفه  و دکوراسیون داخلی و ترکیب و تقابل فضاها، پانورها، بافت، رنگ و سایر عوامل و با توجه به مسائل ایمنی نظام مهندسی ساختمان بسیاری از جنبه های دیگر شما را در تحقق خواسته­‌هایتان یاری می‌کنند.

ویژگی های دکوراسیون یک غرفه نمایشگاهی ایده­ آل

دکوراسیون غرفه می بایست دارای فرم زیبا و عملکرد مناسب باشد و بهره برداری را برای بازدید کنندگان وکارکنان غرفه آسان و در عین حال جذاب نماید. به این منظور نکات زیر باید در ساخت غرفه نمایشگاهی مورد توجه قرار گیرند.

– غرفه نمایشگاهی باید دارای جذابیت لازم بوده و توجه مردم را تنها به کالای ارائه شده معطوف سازد.
– غرفه نمایشگاهی باید با نوع کالاهای نمایشی هماهنگ باشد.
– غرفه نمایشگاهی باید دارای وضعیت مکانی مناسب بوده و حتی‌المقدور از هر کالایی یک نمونه به نمایش درآورده شود.
– در طراحی غرفه نمایشگاهی باید سعی شود در نمایش بعضی از کالاها از ویترین مناسب و زیبا استفاده گردد و توجه شود که برخی از کالاها نیازی به قفسه و ویترین ندارند.
– پیام طراح در غرفه نمایشگاهی باید برای بیننده قابل درک باشد.
– طراحی غرفه نمایشگاهی باید مناسب با کالاهای قابل ارایه در آن باشد.
– از شلوغ کردن غرفه نمایشگاهی باید پرهیز شده و برای استفاده بهتر از فضا و مکان از به کاربردن استند و ویترین اضافی اجتناب شود.
– در ساخت غرفه نمایشگاهی باید با استفاده مطلوب و مناسب از دیوارها و پانل‌های غرفه، در هزینه و وقت صرفه‌جویی شود.
– غرفه آرایی، ساخت و تجهیز غرفه نمایشگاهی، باید در حداقل زمان صورت گیرد.
-باید با چیدمان کالاهای نمایشی، گلدان‌های تزئینی ،فلاور باکس، میز و صندلی و لوازم دیگر به روش‌های مناسب سعی در متفاوت  کردن هر بخش از غرفه نمایشگاهی با سایر بخش‌ها شود.
– در ساخت غرفه نمایشگاهی در فضای باز و در فصول مختلف علاوه بر رعایت موارد بالا، باید به ایستایی و مقاومت غرفه در برابر عوامل جوی، گرد و غبار و سرمایش و گرمایش و…. غرفـه دقت کافی به عمل آید.

فضاهای موجود در غرفه نمایشگاهی

غرفه نمایشگاهی می تواند دارای فضای مناسب جهت تعدادی و یا همه موارد زیر باشد:

– نمایش کالاها
– بخش اطلاع رسانی
– مذاکره و مشاوره
– نمایش‌های تصویری
– مبلمان اداری
– خدمات و پذیرایی
– انبار یا لوازم اضافی
– آموزش

تعیین اندازه مناسب برای غرفه نمایشگاهی

تعیین اندازه یک غرفه نمایشگاهی بر اساس ذوق و سلیقه نیست و صرف بزرگی غرفه به اعتبار شرکت نمی‌افزاید و کوچک بودن آن نیز ممکن است نتواند اهداف شرکت را محقق نماید. لذا برای تعیین اندازه مورد نیاز یک غرفه نمایشگاهی می بایست تعداد کالاهای نمایشی، اندازه و حجم و نحوه ارایه آنها، همچنین نیاز به فضای مذاکره و تشریفات و … را در نظر گرفت و اندازه غرفه را بطور نسبی محاسبه نمود.

نور پردازی غرفه های نمایشگاهی

استفاده از نور مناسب برای جذابیت و به نمایش گذاشتن مطلوبتر کالاها امری ضروری است. نور مناسب یک مساله اساسی است که برای اجرای آن باید ابتدا منابع تامین را شناخت و بعد اقدام به آن نمود. نور نیز همانند رنگ از عوامل مهم جهت جذب مخاطب می‌باشد، با نورپردازی مناسب علی‌الخصوص نور ملایم می توان فضایی آرام بوجود آورد و یا فضای آرام درون غرفه نمایشگاهی را از فضای شلـوغ بیـرون متمایز نمـود اگر چـه در جاهایی از درون غرفـه، می‌بایست نــوری متفاوت‌تـر و با شدت بیشتر و رنگ مشخص‌تر استفاده نمود. استفاده از رنگ‌های متنوع در نور پردازی توصیه نمی گردد، زیرا ممکن است توجه مخاطب را از کالا به سوی دیگر معطوف نماید. در نورپردازی با توجه به تاثیرات گوناگون نورهای مختلف، باید تاثیرات روحی و روانی و میزان تولید گـرما و یا آتش‌زا بودن آنها را مد نظر داشت. در پردازش نور باید دقت نمود که بیننده دچار خیرگی نشود و از زوایای مختلف بتواند کالا یا دستگاه مورد نظر را بطور مطلوب مشاهده نماید. در نورپردازی غرفه نمایشگاهی از لامپ‌ها و پرژکتورهای با قابلیت‌های تولید نور زرد، نورآبی و… و فیلترهای مختلف استفاده می‌گردد که هر کدام خصوصیات و کاربرد خاص خود را دارند و با توجه به نوع کالا، دستگاه و نوع نمایشگاه متفاوت خواهد بود.

تاثیر رنگ در غرفه نمایشگاهی

رنگ ها از عوامل مهم جذب مخاطب هستند و در خاطره‌ها باقی می‌مانند. استفاده از رنگ‌های مختلف در غرفه نمایشگاهی و چیدمان کالا باید دارای همخوانی لازم با یکدیگر و همچنین با موضوع اصلی نمایش غرفه داشته باشند. بررسی تاثیر متقابل روانشناختی رنگ‌ها در کاربرد هنری غرفه نمایشگاهی اهمیت به سزایی دارد، شکوه و جلوه هر رنگ در کنار دیگری نمود عینی پیدا می‌کند. هر رنگ نسبت به رنگ دیگر میزان تیرگی یا روشنی‌اش بهتر نمایان می‌شود. تغییر دادن این ترتیب طبیعی، ناهماهنگی رنگ‌ها را به دنبال دارد و استفاده از این ترکیب ناسازگار، می تواند تغییرات زیادی در طراحی غرفه نمایشگاهی به وجود آورد. استفاده از رنگ های گرم و شاد در غرفه جلب توجه بیشتری می‌نماید اما در نمایش کالا تطابق رنگ با نوع کالا اثر بخش‌تر خواهد بود برای مثال استفاده از رنگ قرمز برای کالاهای گرمازا و رنگ آبی برای کالاهای سرما آفرین سفارش می‌شود.

غرفه نمایشگاهی خاص

استفاده ی مناسب از وسایل سمعی و بصری درغرفه نماشگاهی

استفاده و بکارگیری صحیح از وسایل سمعی و بصری علاوه بربالا بردن جذابیت غرفه می‌تواند اطلاعات مناسب و کاملی در اختیار مخاطب قرار دهد و مذاکرات طولانی و بیان مسا‌‌‌‌یل جزیی را حذف می‌کند. با استفاده از این لوازم فرصت مناسبی جهت نمایش کالاهایی که امکان نمایش در غرفه را نداشته اند، فراهم می‌­گردد . ارائه فیلم‌هایی از سوابق اجرایی در بخش تولید و خدمات نقش مهمی در اثر بخشی مذاکرات خواهد داشت.

گرافیک مناسب در فضای غرفه نمایشگاهی

با بهره گرفتن از این علم می توان پیام مورد نظر و یا اهداف مشارکت در نمایشگاه را به بیننده القا نمود. طرح‌های ساده و واضح اثر بخشی بالاتری دارند و از سر در گم و خسته نمودن مخاطب جلوگیری می‌نماید. ارائه اطلاعات باید در این بخش به موارد ضروری منحصر گردد .

انواع غرفه نمایشگاهی

غرفه معمولی ردیفی یا خطی ( Linear stand)

این غرفه نمایشگاهی از سه طرف با غرفه‌های مجاور دارای دیواره مشترک و هم‌جوار است و از یک طرف به راهرو مشرف و قابل رویت بازدید کنندگان می‌باشد که به غرفه یک‌بر نیز معروف است.

غرفه نبشی یا گوشه (Corner Stand)

این نوع غرفه نمایشگاهی از دو طرف با غرفه‌های دیگر هم‌جوار و دارای دیواره مشترک و از دو طرف دیگر به سمت راهرو می‌باشد و با توجه به قابل رویت بودن از دو طرف، ارزش بالاتری داشته و طراحی و چیدمان آن مشکل‌تر و گران‌تر می‌باشد. به این گونه غرفه‌ها دوبر و دونبش نیز گفته می‌شود.

غرفه شبه جزیره‌ای یا انتهایی (End Stand)

در این نوع غرفه نمایشگاهی سه وجه قابل رویت برای بازدید وجود دارد و از یک طرف مسدود می‌باشد، به همین دلیل از مرغوبیت بالایی برخوردار بوده و بازدید کننده بیشتری را جذب می‌نمایند. به این غرفه‌ها با توجه به اینکه از سه طرف به راهرو راه دارد غرفه سه‌بر نیز اطلاق می‌شود.

غرفه جزیره‌ای

این نوع غرفه نمایشگاهی از چهار طرف به راهرو راه داشته و از تمام زوایا قابل دید و دسترسی می‌باشد. غرفه جزیره‌ای ارزش بالایی در بعد نمایش و تبلیغات دارد و از مرغوبیت بسیار مناسبی برخوردار است.

فرایند طراحی و ساخت غرفه نمایشگاهی

– ارائه پلان زمین غرفه از جانب مشتری
– اعلام خواسته ها و نیازهای دقیق مشتری طبق فرم سفارش غرفه سازی
– اعلام بودجه حدودی از جانب مشتری
– ارائه پیش فاکتور و اعلام ریز خدمات غرفه سازی توسط پیمانکار
– ارائه طرح اولیه پس از تایید پیش فاکتور و اعمال نظرات کارفرما جهت تایید نهایی طرح
– عقد قرارداد و اجرای موارد مالی و معرفی نامه
– اخذ مجوز ساخت توسط پیمانکار و ساخت غرفه
– تسویه حساب هزینه ها و تحویل سفارش
– پشتیبانی در طول دوره نمایشگاه
– جمع‌آوری غرفه نمایشگاهی

برخی از خدمات آگرین در غرفه نمایشگاهی

– غرفه آرایی (اسپیس فرم، دکور سازی و سازه های نمایشگاهی)
– غرفه آرایی غرفه سازی نمایشگاه ها
– طراحی و چاپ (کاتالوگ، بنر، پوستر، تراکت و …)
– اجرای  غرفه‌ نمایشگاهی در کمترین زمان ممکن
– ارائه پیش طرح بصورت سه بعدی و با نورپردازی واقعی
– انجام کلیه امور و همراهی با شما در نمایشگاه ها (طراحی و ساخت غرفه، غرفه آرایی، تجهیز غرفه، تبلیغات در نمایشگاه و جمع آوری غرفه)
– کرایه و فروش وسایل نمایشگاهی (میز کانتر، اسپیس فرم، پاپ آپ، وسایل نور پردازی، کفپوش و غیره)
تهیه و تدوین : نگاه سبز آگرین